Stilte na de storm - retraite voor professionals in het basisonderwijs

Datum: Voorjaar 2023
Plaats: Huissen
Duur: 3 dagdelen

Wie jij bent als onderwijsprofessional

Deze retraite draait om wie jij bent als onderwijsprofessional. Onze stelling daarbij is: "Het hart van de school hangt sterk samen met de persoon van de professional en juist dit aspect van het onderwijs wordt vaak verwaarloosd". Voor de onderbouwing van deze stelling gaan we te rade bij hedendaagse denkers over onderwijs.

Om te ervaren waar we het over hebben als we spreken over ‘de persoon van de professional’ begeleiden we een mini-retraite. Dat betekent dat er alle ruimte is om op adem te komen, stil te staan en het thema écht tot je door laten dringen. Ook is er ruimte voor het delen van je ervaringen van zin en zinloosheid in deze intensieve tijd. Op deze manier brengen we de onderwerpen ‘zingeving in de school’, ‘identiteit van de school’ en 'burgerschap' weer terug naar de plek waar ze thuis horen: in het hart van het onderwijs. Je ervaart concrete voorbeelden hoe je dit op de eigen school zou kunnen organiseren.

Over ons

Wij zijn Reflexief, een initiatief van vijf schoolbesturen uit de regio Nijmegen. Reflexief inspireert en ondersteunt basisscholen om op zoek te gaan naar het verhaal en de waarden van de school. We bieden de praktische leergang Zingeving, Identiteit en Burgerschap en organiseren inspiratiedagen, cursussen en retraiteweekenden. Deze kloosterretraite biedt je gelegenheid met onze werkwijze en onze docenten kennis te maken of eerdere scholing te verdiepen.

Arrangement

Je bent welkom op vrijdagmiddag om 16:00. We maken kennis met elkaar en om 17:30 eten we samen. Na een bezinningsmoment start het avondprogramma. Je overnacht in het klooster en doet op zaterdag mee aan de inspiratiedag 'Wie jij bent als leerkracht' in kloostersferen. In middag lunchen we samen, en kun je aansluiten bij het bezinningsmoment of genieten van een wandeling. Om 16:00 nemen we weer afscheid van elkaar. Na je aanmelding ontvang je het exacte programma per mail.

Kosten 

Voor verblijf op basis van vol pension en het programma zijn de kosten €140 per persoon. Neem je een collega mee? Dan krijgt die 15% korting! Aanmelden kan direct via aanmeldformulier hieronder.

Waar?

Het Dominicanenklooster in Huissen bij Arnhem is een open huis voor mensen en organisaties om zich te bezinnen en innerlijk vrij te worden, hen tot hun recht te laten komen en hen zo bij te laten dragen aan een menselijker samenleving, zowel privé als in werk. Je bent van harte welkom!

 

Direct aanmelden

Via dit formulier meldt u zich aan wanneer u belangstelling hebt voor de opleiding. U wordt na aanmelding uitgenodigd voor een intake gesprek met een van de docenten.