kladbloknew1

Aankomende cursussen

Focusgroepgesprek: zingeving, identiteit en burgerschap op school

Datum: Op afspraak
Plaats: Een geschikte locatie in jullie stichting
Duur: 1 bijeenkomst
Tijd: 1 uur

Een basisschool is veel meer dan een plek om te leren lezen, schrijven en rekenen. Het is een plek waar kinderen zich ontwikkelen. Waar ze leren eigen keuzes te maken, ontdekken wat voor hen belangrijk is en waardevol en betekenis geven aan bijzondere gebeurtenissen. Kortom, een plek om groot te worden. Een heldere visie op zingeving, identiteit en burgerschap helpt je om kinderen hierin te begeleiden. Reflexief en Verus willen graag met jullie in gesprek om zo'n visie te ontwikkelen.

Kennismakingsmodule zingeving, identiteit en burgerschap

Datum: Voorjaar 2023
Plaats: Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN), faculteit Educatie, Kapittelweg 35 in Nijmegen.
Duur: 3 bijeenkomsten
Tijd: 15:30 - 18:00

Reflexief inspireert en ondersteunt basisscholen om aan de slag te gaan met zingeving, identiteit en burgerschap. Juist nu is er rond die thema’s van alles aan de hand. De huidige situatie vraagt veel van jou als onderwijsprofessional en maakt indruk. Je hoort bij de groep met de cruciale beroepen en dat doet een extra appèl op je. Wie ben je als onderwijsprofessional en wat houdt je gaande? Wat gebeurt er met de kinderen en de ouders? Wat gebeurt er in je team, waar staan jullie voor? Hoe blijven jullie elkaar vinden? Het is goed om samen met collega’s stil te staan bij deze vragen. Dat kan in drie krachtige online bijeenkomsten waarin je ervaart wat Reflexief te bieden heeft!

Stilte na de storm - retraite voor professionals in het basisonderwijs

Datum: Voorjaar 2023
Plaats: Huissen
Duur: 3 dagdelen

Reflexief organiseert speciaal voor professionals in het basisonderwijs een kloosterretraite in het Dominicanenklooster in Huissen. Jij krijgt de tijd en de ruimte om te reflecteren op je persoonlijk en professionele groei. En je geniet van rust en stilte, samen bijkomen en ervaringen delen. Wij zorgen voor een inspirerende ontmoeting en zingevende inhoud. 

Stichting reflexief

Reflexief inspireert en ondersteunt basisscholen om aan de slag te gaan met zingeving, identiteit en burgerschap.

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u graag op de hoogte van onze activiteiten.