Dit zeggen oud-studenten

"In september 2018 ben ik begonnen aan de 1,5 jaar durende opleiding leergang. Het is een inspirerende opleiding! Ik wil deze opleiding van harte aanbevelen! Ik ben erg enthousiast over hoe de studie in elkaar zit, de positieve sfeer, en de verrijking voor je eigen persoon. De opleiding wordt door vakkundige mensen gegeven. Verplichte literatuur vertalen we in de lessen naar de ontwikkeling van identiteit op de eigen werkplek. Het geeft me nu, na blok 1, al een bredere kijk op identiteit. Identiteit is het fundament voor de vormgeving en inrichting van het onderwijs. Hierbij gaat het vooral om het mens-zijn. Wil je werken aan teamspirit, een dimensie toevoegen aan het onderwijs omdat leerlingen meer zijn dan de som van de opbrengsten rekenen, taal, lezen? Dan is deze opleiding iets voor jou."

Halverwege het schooljaar gaan de deelnemers aan de opleiding een weekend op retraite. Een inspirerende en bijzondere gebeurtenis!

"Het was een zonnige, rustige, aangename retraite. Ik heb dit weekend tijd gehad om naar mijzelf te kijken, een terugblik op het verleden en een blik naar de toekomst. Wat zijn belangrijke momenten in mijn leven geweest en wil ik blijven dragen en koesteren. Zo heb ook geleerd nog meer te genieten van de kleine momenten en de rust momenten die ook heel belangrijk zijn in het leven. Voor mij als coördinator kan dit mij helpen om andere collega's beter te begrijpen, ervaringen delen met elkaar en hoe belangrijk de geschiedenis/verleden is in een school, maar ook bij collega's. Nu heb ik ook mogen ervaren hoe belangrijk humor is, maar ook rust in een school."

"Tijdens de retraite hebben we stilgestaan bij hoe we zelf in het leven staan. We hebben niet alleen gepraat, maar vooral via symbolen, muziek en bezinning ervaringen gedeeld en van elkaar geleerd.
Daarbij werd door de begeleiders steeds een voorbeeld gegeven van hoe je zoiets 'groots' zelf, op een concrete manier, met je team kunt benaderen. In alle openheid en rust, in de sfeer van het klooster, heeft deze tweedaagse veel voor me betekend; heel zinvol!"